Friday, February 4, 2011

SAYA PON BLOGGER JUGA! SAYA BANGGA!!



Salam cuti raya cina! hehe. sebenarnya sya baru lpas blogwalking dari pagi tadi. sya ni beginner blogger, so nak seek la serba sedikit kan tentang dunia blogging ni..search punya search, jumpa plak blog yang kebaaboomm ni. ramai betol follower. tertanya la jugak kenapa. so. baca baca n baca la.. berjam2 la sya blogwalking.Tiba rasa macam nak try macam blogger2 laen buat. walopun berapa entry je post sejak buat blog ni minggu lepas ...

So join la satu segmen en.Ben ni walopun ketar2 jugak tangan ni(beginner la katakan)disebabkan dikatakan segmen ni khas untuk blogger tanpa kira usia dan pangkat, so pangkat beginner pn boleh la kot. ahakss.

Saya pun blogger juga, saya bangga!! kerana setidak tidaknya saya tidak ketinggalan dengan teknologi terkini. saya bangga kerana jika diberi kesempatan saya mungkin akan meluaskan idea dan pelajaran saya dalam bentuk penulisan. selain itu dapat mencatat diari hidup saya.semoga saya mendapat kebaekan dengan berblog ni... tentulah bangga!! :)
refer to the blog en ben::

Segmen khas untuk blogger tanpa kira usia dan darjat.. Jauh sekali pangkat !  Ok... Segmen ni ada soalan yang perlu dijawab.. bukan main buat je yer ... fikir sebelum jawab.. jeng jeng jeng ..
  • Letak header BEN ASHAARI BLOG .. done!
  • Tajuk : SAYA PON BLOGGER JUGA ! SAYA BANGGA !! .. dan linkkan ke entri ini .. done!
  • Jawab ke semua soalan ini ..
    1. Kerjaya / pelajar .. IPT mana ? pelajar-Universiti Malaysia Sabah:biotechnology
    2. Usia blog anda 5 hari
    3. Tujuan utama anda berblog -untuk express feeling(like diary),untuk berkongsi ilmu tentang pelajaran,untuk kenal2 dunia blog(supaya tak la kuno tak tahu langsung kan)
    4. Sumber insiprasi anda -kawan saya,macy entry dia menarek.bila selalu baca,rasa nak karang jugak. dan abg SS sebab  best, ada ilmu tentang health and science. i like. 
    5. Blog yang senantiasa dalam kepala anda ..  belum ada lagi. masih baru kan. blogwalking la hari2 nak tgk mana yang betol2 best.
    6. Jika anda terpilih untuk berada dalam sesebuah majalah , siapakah blogger yang akan anda beritahu dahulu mengenainya .. belum tau lagi
    7. Isu paling best pernah anda ceritakan dalam blog anda .. jika ada .. baru satu. tu pun sbb jalan2. seronok2 kat SABAH AGRICULTURE PARK
    8. Isu paling teruk anda dikritik dalam penulisan anda .. Ceritakan bagaimana anda menanganinya , jika ada .. belum lagi sbb tak ada pembaca sangat kot
    9. Jika anda sudah dikenali di dalam dunia blog, bagaimanakah caranya anda  membantu blogger blogger baru ? saya lah yang patut dibantu .. haha
    10. Pesanan buat blogger blogger baru ... siapa2 yang baek hati, mehlah pesan kat saya.saya budak baru belajar. kalau salah tolong tunjukkan.... :)
p/s:thats all... :) kalau sesiapa yang baca ni. follow la kalau tak keberatan. saya akan cuba jadi blogger yang baek.:)

    2 comments:

    1. ta abis2 ngn segmen. ta abis2 promote blog dia~

      ReplyDelete
    2. haha. taun xpe. saje try sekali. padahal baru je kenal2 pasal blog ni. tu pun sbb salu baca macy punya blog. hehehe

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    There was an error in this gadget