Sunday, February 6, 2011

Perempuan bertudung tak boleh cari makan ke?

salam petang. baru tadi berborak dengan kawan.sambil masing2 makan lunch masing2 ,kami pun buka la cerita masing2..rupanya kawan sya ni pergi cari kerja semalam. yelah. kami ni belajar jauh. nak balik tiket flight beratus jugak. memang ramai jugak kawan sya yang kerja sambil belajar ni.walaupun kuliah dan assignment berlambak setiap minggu. biasalah kan. pengorbanan student.

kitaorang saja2 cari kerja semalam, dekat kedai cd sebelah guardian tu.tapi org kedai tu tak bagi sebab dia gaji org yang tak pakai tudung je.sedih kan? huhu
aishhhh.. kenapalah macam tu. kenapa?perempuan bertudung ni  buat kedai tak laku ke? apa kaitan bertudung dengan kedai cd? kedai alahai biasa je.buat pulak syarat macamtu. bila tgk pekerja yang digaji sekarang pun, mmg la tidak bertudung,tapi rambut serabai je. bukan rebonding ke apa ke. laku ke camtu? kalo kawan sya mintak kerja tu kedai salon ke boleh tahan la syarat macamtu. bagilah alasan laen kalo tak nak amek student jadi pekerja pun.aisehh.


Perempuan bertudung tak boleh cari makan ke? kenapa? kenapa?




p/s: sekadar luahan hati bg pihak kawan..
 

10 comments:

  1. prejudis kot...
    ke dia rs cm lain dgn org btudung..
    yelah org btudung kn salu baik2..
    dia jahat kot. ehehe pdpt smata2..

    ReplyDelete
  2. aish.. itulah, kenapa tah... alasan tak boleh diterima. haha

    ReplyDelete
  3. biasa lah tu. kita kan kat 'negara barat'. :P

    ReplyDelete
  4. oke.sya mmg kat malaysia barat ni.. kat sabah la katakan. :P

    ReplyDelete
  5. hahha kan? ase cm malaysia ni bukan negara islam je. =.="

    sya, nape coment kne ade word verification? nty org xmalas nk komen la, just bg pandangan. =)

    ReplyDelete
  6. alamak. tak reti. hua2. beginner ni. cane ek nak setting? lagi satu. masa pun salah. macammana.. mintak tunjuk ajar.. :(

    ReplyDelete
  7. hehe... dah tau dah cane. thanx yoi, for your advice. :)

    ReplyDelete
  8. weeee. im also a beginner. =)
    but mmg selalu malas nak komen kat yg ade word verification. dah xde dah ea? bagus2 =)

    ReplyDelete
  9. yg penting kerja selesai. ramai je bertudung yg dah jadi jutawan.

    ReplyDelete
  10. betol! janganla kerana kerja aurat terabai kan... ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget