Tuesday, February 8, 2011

Botol air ajaib?

Yes kuliah pagi ni abes awal.tapi ptg ada lab. peduli.ada masa nak update blog. update la jap.wahaha. takpe,jap je ni. tak banyak pun nak merepek. masa suntuk.

Botol Air Ajaib?
Air penting dalam kehidupan. tapi botol air pentingkah? kenapa cerita pasal air ni? suka hati lah. tengah dahaga.. hehe.. sya teringat satu program tv yang sya tengok dulu. tentang botol air yang lengkap dengan filter. macamana tu?? Tak ke semua filter water berat2 and besar gedabak? macamana boleh jadi botol air plak??inilah inovasi. and sya memang suka benda inovasi ni. biarlah. mood tgh kat kampus, semua pun tentang sains je.. boring ke sains? sukalah hati sya nak tulis sya suka. hehe

balik pada tajuk. memang ada botol air sekali dengan filter ni. tapi kat negara omputehje  la kot. setakat ni sya tak jumpa lagi kat malaysia. kalo ada bagitau sya eh.. nak beli! hehe,,senang botol air jenis ni.kalo kepada siapa2 yang suka mengembara, boleh amek je ais paya ke, yang cloudy2 tu.. kaler pun dah macam air teh tarik.. tapi masuk dalam botol ni, squeeze filter kedalam botol, terus jadi clear water...Its remove over 99% contaminants!!



As we all know,only 3 % of the earth's water is available for consumption since 97% of the earth's water is salt water. Dan proses penyulingan air masin requires very high energy consumption.Dah tu lagi 3 % tu hanya boleh jumpa bila air hujan,sungai,salji... And mostly dah polluted! aiseh...Manusia.
air macam kotor je kan?tapi tak dah bila guna filter ni.

 Jadi bagoslah kalo air ni boleh difilter dengan cara yang senang macam botol air ni.Just filled up the water from the bottom and just squeeze towards the bottle then we can have fresh water that is great to drink.So kalo ada botol air jenis ni, senang la sket. tak perlu risau air yang kotor lagi. asal ada air paip pun dah ok..harga?? haha.. entah. tak tahu. search la sendiri kat google .sya bukan agen jual2 pun. just nak kongsi je..

p/s: tgh tension lupa bawak air,melayang seringgit beli air mineral. aishhh
p/s 2: jangan la tapis air longkang plak kalo dah ada botol air ni,microorganism tak mati afta filter camni je...kang tak pasal2 sakit plak . huhu

salam tulis cepat2 dari sya. weee :)




2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget